Afstudeeropdracht Embedded Systems

Als jij je thuis voelt in een technische, professionele en informele omgeving met enthousiaste collega’s die ontwerpen, assembleren en internationaal verkopen, dan is deze baan voor jou! Wij zijn een snelgroeiend bedrijf dat hightech meetoplossingen biedt die de wereldwijde energietransitie ondersteunen.

Opdrachtomschrijving

Binnen het team Electronics werken we aan het ontwerpen, testen, beheren en verbeteren van elektronische hardware, firmware en software van onze producten. De focus ligt op de ontwikkeling van kwalitatief hoogwaardige elektronische bouwblokken, die ingezet worden om nauwkeurige metingen te doen. Hierbij wordt gewerkt op het snijvlak van analoge en digitale techniek en van hardware en firmware.

Er zijn diverse onderwerpen te kiezen, met meer of minder focus op hardware of firmware. We kijken samen met jou of er een opdracht is die past bij wat je wilt leren. We kunnen onderwerpen combineren om tot een mooie afstudeeropdracht te komen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

 • Ontwerpen / uitbreiden van systeem voor ingangscontrole van printplaten
 • Proof-of-concept voor het gebruik van een nieuw communicatieprotocol
 • Proof-of-concept voor een nieuw slim meetinstrument
 • Ontwikkelen van nieuwe firmware voor een bestaand meetinstrument

Je komt te werken in het team Electronics binnen onze Research & Development (R&D) afdeling. Naast dit team bestaat R&D uit de teams Physics, Engineering en Product Development. Er is een nauwe samenwerking met de teams binnen R&D. Jaarlijks ontwerpen we meerdere nieuwe producten en voeren we verbeteringen van producten door. We werken met de nieuwste technologieën en zijn continu in ontwikkeling.

Bij Hukseflux studeren regelmatig studenten af. Je wordt begeleid door een Lead Electrical Engineer en werkt grotendeels op ons kantoor in Delft. Je hebt de mogelijkheid om af en toe thuis te werken.

Kennis en ervaring

Voor één van deze onderwerpen zoeken we een student die een hbo opleiding volgt in de richting van Elektrotechniek, Technische Informatica of vergelijkbaar.

Daarnaast:

 • kun je goed zelfstandig werken
 • kun je programmeren in C en/of C++
 • ben je bekend met digitale communicatieprotocollen, zoals Modbus
 • heb je enige affiniteit met analoge en digitale elektronica
 • ben je 40 uur per week beschikbaar

Wij bieden

 • een informele organisatie waar we innovatieve producten ontwerpen en assembleren, die de energietransitie ondersteunen
 • een stagevergoeding van € 450,- per maand o.b.v. 40 uur per week
 • een laptop en fijne werkplek vlakbij de TU Delft
 • reiskostenvergoeding van € 0,21 per km als je geen studenten OV hebt
 • sociale activiteiten, zoals etentjes met alle collega’s, vrijdagmiddag- en kwartaalborrels

Interesse of meer weten?

Heb je interesse? Solliciteer dan door je cv en motivatie te mailen naar vacature@hukseflux.com. Als je meer informatie wilt over deze vacature, neem dan contact op met Gordon Boon (HR adviseur).

Gordon Boon

Gordon Boon
HR Adviseur
+31 [0]6 83593346 | vacature@hukseflux.com
WhatsappWhatsappLinkedIn LinkedIn

Over Hukseflux

Hukseflux is dé expert op het gebied van meting van energieoverdracht. We ontwerpen en assembleren sensoren en meetsystemen die de energietransitie ondersteunen. We zijn met meer dan 70 collega's inmiddels één van de grotere technische bedrijven in Delft. Vooral met onze sensoren voor het meten van zonnestraling, toegepast bij analyses van zonne-energieparken, maken wij naam. We verkopen over de hele wereld. In ons kantoor in Delft vindt ontwikkeling, assemblage en verkoop plaats. Hukseflux is innovatief, legt de lat hoog en is succesvol; het bedrijf is ingericht op groei. Voor een indruk: bezoek Hukseflux op YouTube.

Hukseflux. Taking measurement to the next level