Daan (Product Engineer)

Na mijn afstuderen ben ik terecht gekomen bij Hukseflux via een studiegenoot. Hier heb ik eerst een aantal maanden in de assemblage gewerkt, waar alle sensoren gebouwd worden. In het begin van mijn tijd bij assemblage werd mij verteld dat er een plek voor een Product Engineer vrij kwam bij een van de R&D teams. Dit leek mij erg interessant en na een leuk gesprek met de teamleider van dit team, heb ik gesolliciteerd op deze functie.

De connectie met mijn afstudeeropdracht en het werk wat ik doe is met toeval gemaakt. Voor mijn afstuderen ben ik bezig geweest met het ontwikkelen van flexibele sensoren van stof. Na het behalen van mijn master Integrated Product Design had ik niet per se de intentie om verder te gaan in de wereld van sensoren. Echter, na een paar weken gewerkt te hebben bij Hukseflux vond ik de combinatie van de mensen, de producten en de ontwikkeling van ‘state of the art’ technologie een perfecte match voor mij. Veel uitdaging en veel mogelijkheden in een hard groeiend bedrijf is iets wat ik graag mee wilde maken en dit werd werkelijkheid toen ik hoorde dat ik was aangenomen.

Daan

Als ontwerper ben ik vooral bezig met het uitzoeken van productieprocessen, nieuw technologieën toepassen en ontdekken, productverbeteringen doorvoeren en veel samenwerken met verschillende expertises die aanwezig zijn bij Hukseflux. Ook probeert Hukseflux zich te onderscheiden van de concurrentie door specialistische technologieën in huis te halen waarmee geprototyped en geproduceerd kan worden. Een voorbeeld hiervan is het gebruik maken van 3D prints. Erg handig om te checken of je ontwerp werkt en je hebt iets fysieks om met je collega’s over te sparren. Beide iets waar ik zelf veel plezier uit haal!

Naast al het leuke werk is er ook genoeg vermaak dat gepland wordt voor medewerkers. Zo hebben we een keer in de zoveel maanden een pubquiz, de afgelopen periode vooral digitaal door corona. Normaal is er elke vrijdag een vrijdagmiddagborrel, zijn er diners, teamuitjes, beurzen, en sigaren en whisky borrels. Genoeg om naar uit te kijken nu er weer meer mogelijk is!

Al met al, een perfecte combinatie voor de degenen die geïnteresseerd zijn in het gebruiken en toepassen van specialistische technologieën, houden van fysieke prototypes maken en niet vies zijn van gezelligheid op de werkvloer!