Jonathan (Electrical Engineer)

Sinds februari 2020 werk ik als Electrical Engineer bij Hukseflux Thermal Sensors. Hierbij ondersteun ik R&D met het ontwerpen en realiseren van de elektronische onderdelen voor sensoren en opstellingen. Na mijn afstudeerstage die ik bij Hukseflux uit heb gevoerd ben ik gevraagd om hier te blijven werken. Tijdens mijn afstudeerstage heb ik een goed beeld gekregen van de opdrachten die langskomen en hoe gezellig het kan zijn bij Hukseflux. Het werk sluit ook erg goed aan bij mijn studie en mijn interesses, dus mijn keuze was al snel gemaakt. Het grootste deel van de tijd kan ik besteden aan mijn favoriete onderdeel: engineering voor producten. Dit vind ik ontzettend leuk om te doen en het sluit uitstekend aan op mijn hbo-opleiding in Elektrotechniek.

Jonathan

Als onderdeel van het R&D team ben ik bezig om elektronica te ontwikkelen en te verbeteren. Het is een mooie mix van werken aan onderdelen voor grootschalige productie en specialistische instrumenten en apparaten, waarvan er maar enkele geproduceerd worden. Dit houdt het werk goed divers. Ik ben veel bezig met elektrische schema’s en het ontwerpen van printplaten. In de ontwerpfase zit een goede hoeveelheid onderzoek om de beste oplossing te vinden. Daarnaast wordt ook het testen gedaan door de ontwerpers, waardoor het werk zowel theoretisch en praktijkgericht is. Je kunt het product waar je aan werkt van beginfase tot eindresultaat zien.

Met wisselende teams waarin mensen met verschillende achtergronden zitten ben je bezig om de producten te realiseren. Door het werken in multidisciplinaire projectteams leer ik ontzettend veel over problemen oplossen waarbij je ook direct rekening houdt met andere vakgebieden. Het is super interessant om te horen wat collega’s in andere vakgebieden doen om een eindproduct te realiseren. Daarnaast kan ik ook mijn collega’s een hoop leren over de elektronica.

Ook worden er regelmatig sociale evenementen georganiseerd. Een aantal collega’s en ik spelen graag Dungeons & Dragons en daarom wordt er wel eens een avond voor georganiseerd. Ook andere informele activiteiten binnen het bedrijf staan garant voor een gezellige tijd. Zo wordt er, onder andere, eens per jaar een familiemiddag georganiseerd met eten en activiteiten voor alle werknemers inclusief hun kinderen/partner. Ook de pubquizzen zorgen voor een hoop drukte en hilariteit.