See-Kee (Assembly Engineer)

Hukseflux is een snelgroeiend bedrijf naast de TU Delft. Niet alleen de jonge kweekvissen vanuit de universiteit kunnen rechtstreeks hier naar binnen zwemmen, maar ook anderen met diverse achtergronden voelen zich er thuis. Mensen met een technische achtergrond, maar ook mensen zonder technische achtergrond die graag met hun handen werken.

Zelf kom ik uit de creatieve sector en ben ik gewend om met veel verschillende soorten materialen om te gaan. Momenteel werk ik bij Hukseflux als assemblagemedewerker. Ik heb affiniteit voor handwerk en houd ervan om verfijnde dingen te maken. Zo heb ik hiervoor in een optiekbedrijf gewerkt, waar zonneclips met de hand geproduceerd werden.

Elektronica en hightech producten zijn niet meteen zaken waar ik veel kennis van heb. Echter, nu ik dagelijks verschillende typen sensoren in elkaar zet, kom ik steeds ietsje meer te weten over deze ‘high-tech’ producten. Met elk stukje nieuwe informatie knoop ik vergaarde kennis aan elkaar tot een groter plaatje.

Seekee

In de assemblage wordt nauwkeurigheid en precisie van je verwacht. We werken met soms zeer kleine componenten. Ook is een kritisch oog noodzakelijk om de hoge kwaliteit van je eigen werk te waarborgen. Want, bij Hukseflux staat kwaliteit op nummer één. Ik had in het begin niet verwacht dat ik dit werk zo leuk zou vinden. Er is veel variatie binnen het assemblagewerk, bijvoorbeeld met solderen: er zijn verschillende producten, die elk weer op een andere manier in elkaar gezet dienen te worden.

De sfeer onderling is informeel en ongedwongen. Sommigen houden van een babbel tijdens het assembleren, anderen werken liever in hun eigen bubbel met een koptelefoon op. Om ons gezond te houden is er altijd vers fruit in de keuken en ook de keukenkastjes zitten volgestouwd met “gezonde” tussendoortjes die je altijd kunt pakken.

De leuke werkomgeving en goede arbeidsvoorwaarden zorgen ervoor dat je trots bent om een Hukseflux’er te zijn!